ГоловнаСуспільствоОсвіта

Миколаївські студенти поскаржилися в СБУ на фільм, який їм показали в університеті (оновлено)

Студенти МДУ повважали один із фільмів сепаратистським.

Студентів Миколаївського національного університету ім. В.О. Сухомлинського 22 листопада під час занять зібрали в актовому залі університету і під приводом конференції про презумпцію правоти поліції показали фільм про події на Донбасі "Люди, які прийшли до влади" Олексія Радинського.

Студенти назвали фільм пропагандою «руского міра» і звернулися зі скаргою в СБУ.

Як повідомили студенти кореспондентові LB.ua, конференція повинна була відбутися замість третьої пари. Перед заходом глава миколаївської громадської жіночої організації «ДАНА» Олена Кабашна анонсувала показ двох документальних фільмів: про виборчу систему Швейцарії та про події на Донбасі, уточнивши, що другий фільм фільм є спільною роботою українських і зарубіжних документалістів.

За словами присутніх на показі студентів, у фільмі були жителі Донбасу, які кричали: «Росія! Росія!», раділи, що «до них прийшов Путін», говорили про «бойовиків-героїв».

На прохання студентів вимкнути фільм організатори показу не відреагували. Присутні почали покидати аудиторію.

Після завершення показу дійсно відбулася конференція, але фільмів вона не стосувалася.

Фільм "Люди, які прийшли до влади" Олексія Радинського і Томаша Рафи розповідає про перші місяці окупації Донбасу. У фільмі, презентованому на фестивалях DocudaysUA і ОМКФ, показано ставлення звичайних людей до приходу нової, окупаційної влади.

Олексій Радинський - публіцист, випускник Києво-Могилянської академії, зараз займається документалістикою. Томаш Рафа - режисер із Варшави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram