ГоловнаСуспільствоЖиття

ПДМШ проведе благодійний вечір до дворіччя свого заснування

Кожен охочий може взяти участь у розпродажу легендарної колекції сучасних православних ікон, написаних на фрагментах ящиків з-під патронів та інших боєприпасів, привезених із зони проведення АТО, авторства київських художників Олександра Клименка та Софії Атлантової.

ПДМШ проведе благодійний вечір до дворіччя свого заснування

Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова (ПДМШ) з нагоди другої річниці заснування проведе 25 листопада 2016 року в приміщенні Національного музею Тараса Шевченка благодійний вечір «Два роки разом: 20 ротацій, 220 медиків-добровольців, 10 000 пацієнтів».

Протягом заходу організатори планують підбити підсумки дворічного партнерства і зібрати кошти на продовження роботи ПДМШ у зоні проведення АТО, провівши фінальний благодійний розпродаж легендарної колекції сучасних православних ікон, написаних на фрагментах ящиків з-під патронів та інших боєприпасів, привезених із зони проведення АТО, авторства київських художників Олександра Клименка та Софії Атлантової.

"Сьогодні ці унікальні роботи прикрашають кабінети українських і європейських парламентаріїв, бізнесменів і колекціонерів, музеї, галереї та приміщення посольств. Колекція експонувалась у Європейському парламенті, литовському Сеймі, Верховній Раді України, Литовському посольстві в Україні, в Українському посольстві в Нідерландах, а також у багатьох європейських і українських містах. Завдяки продажу цих ікон у рамках кампанії ПДМШ «Купи ікону - врятуй життя» вдалося зібрати понад мільйон гривень на підтримку діяльності добровольчого шпиталю з надання медичної допомоги військовослужбовцям Збройних Сил України, працівникам правоохоронних органів і цивільного населення в зоні проведення АТО", - говорять організатори заходу. А ними виступили Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова, корпорація «Сварог Вест Груп», Перший національний аграрний кооператив (ПНАК), Фонд «Аграрна наддержава» і Благодійний фонд «Зміцнення громад».

"Два роки тому перша місія ПДМШ у зону проведення АТО стала можливою завдяки допомозі корпорації «Сварог Вест Груп», яка скасувала новорічний корпоратив для свого 5-тисячного колективу і всі заощаджені гроші передала для закупівлі медобладнання, ремонту швидких і на екіпіровку медиків-добровольців. Відтоді триває партнерство медиків-волонтерів та українських аграріїв, одним з результатів якого став безпрецедентний кардіоскринінг жителів Хмельницької області, проведений восени 2015 року, який потрапив у Книгу рекордів України", - йдеться в повідомленні шпиталю.

З часу створення ПДМШ ім. Миколи Пирогова в його діяльності взяли участь понад 220 медиків-волонтерів, які протягом 20 ротацій надали допомогу понад 10 000 осіб. Двадцять два добровольці ПДМШ відзначені державними нагородами, 77 - медалями Міністерства оборони України, 88 мають статус учасника бойових дій і понад 100 - учасника війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram