ГоловнаСуспільствоЖиття

Учителька в Харківській області намагалася продати ученицю за $10 тисяч

Правоохоронці затримали зловмисницю "на гарячому".

Викладач української мови та літератури спецінтернату для важких підлітків у Харківській області намагалася продати 13-річну ученицю "на органи" за 10 тисяч доларів США.

Про це голова МВС Арсен Аваков повідомив у фейсбуці.

"52-річна Галина Іванівна майже рік розробляла свій "бізнес-план" з продажу 13-річної землячки. Вона улаштувала дівчинку з неблагополучної сім'ї в свій інтернат, підшукувала покупця, передавала документи. "Взяли "продавщицю" на гарячому", коли вона вивела дитину за територію інтернату, привела дівчинку до "покупців" і взяла гроші", - написав Аваков.

Співробітники поліції Харківської області затримали зловмисницю. За словами Авакова, операція із запобігання злочину тривала 4 місяці.

Голова МВС зазначив, що злочин кваліфіковано за частиною 2 ст. 149 КК України - продаж, інше платне передавання особи із метою сексуальної експлуатації, використання в порнобізнесі, залучення до злочинної діяльності, залучення у боргову кабалу, усиновлення (удочеріння) в комерційних цілях, використання у збройних конфліктах, експлуатації її праці, вчинені щодо неповнолітньої. Інкримінована стаття передбачає від 3 до 12 років позбавлення волі.

Зараз затримана допитується слідчими і чекає суду щодо визначення запобіжного заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram