ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ знайшла конвертцентр, який фінансував "ДНР"

Вилучено 4 млн гривень, 100 тис. доларів і 30 тис. євро.

СБУ знайшла конвертцентр, який фінансував "ДНР"
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України викрили діяльність потужного конвертаційного центру з офісами в Києві та Краматорську, через який фінансували терористів "ДНР".

Як повідомляють на сайті СБУ, колишній донеччанин, який живе в Києві, налагодив постачання продуктів харчування в Донецьк із власного оптово-роздрібного складу в Краматорську. Податки в бюджет він платив терористичній організації.

Співробітники спецслужби також задокументували, що зловмисник створив конвертцентр, через який обслуговував низку аграрних підприємств Київської області. Він переводив гроші в готівку через фіктивні безтоварні операції і "допомагав" бізнесменам незаконно формувати податковий кредит. За попередніми оцінками, місячний обіг "конверта" становив понад 40 млн гривень.

Під час обшуків в офісних і складських приміщеннях організатора в Києві та Краматорську оперативники СБУ вилучили понад 4 млн гривень, 100 тис. доларів, 30 тисяч євро, печатки та документи фіктивних підприємств, у тому числі зареєстрованих в офшорній зоні і задіяних в угоді.

Вирішується питання про накладення арешту на рахунки, задіяні в роботі конверта.

Відкритого кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-5 Кримінального кодексу України (фінансування тероризму).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram