ГоловнаСуспільствоЖиття

Правозахисники назвали четвертого "кримського диверсанта", затриманого в серпні

Імовірно, це харків'янин Володимир Присич.

Правозахисники назвали четвертого "кримського диверсанта", затриманого в серпні
Владимир Присич
Фото: crimeahrg.org

У справі "українських диверсантів", затриманих в серпні в окупованому Криму, з'явився четвертий фігурант.

Про це повідомляється на сайті Кримської правозахисної групи.

Імовірно, це харків'янин Володимир Присич. У цей час його доля точно невідома. Можливо, він перебуває в СІЗО Сімферополя або в СІЗО "Лефортово" в Москві.

Раніше російські ЗМІ з посиланням на джерела в ФСБ РФ заявляли про дев'ять затриманих у Криму "диверсантів". У програмі телеканалу "Росія-1" чоловік, якого представляють як далекобійника із Харкова Володимира Присича, розповідає, що нібито його завербувала українська розвідка в січні цього року, щоб їздив по Криму і збирав дані про російську військову техніку, що там міститься.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ Росії заявило про затримання "українських диверсантів", які нібито готували теракти в Криму. Влада України заперечує звинувачення і називає подію провокацією російських спецслужб.

Одним із "організаторів" у ФСБ оголосили українця, жителя Запорізької області, Євгенія Панова. Пізніше стали відомі імена ще двох затриманих - це прораб із Євпаторії Андрій Захтей і Редван Сулейманов, якого затримано за три тижні до заяви ФСБ про теракти.

Після цього випадку російська влада регулярно повідомляє про затримання на території анексованого Криму "українських розвідників і диверсантів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram