ГоловнаСуспільствоПодії

Кіберполіція закрила онлайн-кінотеатр FS.to

Правовласники оцінили збитки в 5 млн грн.

Кіберполіція закрила онлайн-кінотеатр FS.to
Архив

Департамент кіберполіції Національної поліції України припинив роботу групи піратських онлайн-кінотеатрів FS, до якої входили ресурси FS.to, BrB.to, FS.ua і CxZ.to.

Про це пише "Сьогодні.ua".

Вилучено обладнання, яке використовували для організації технічної інфраструктури онлайн-кінотеатрів.

Кримінальне провадження за ч. 3 ст. 176 (порушення авторських і суміжних прав) КК України було відкрито на підставі звернень правовласників-учасників Американської асоціації кінокомпаній (Motion Picture Association of America) і низки українських правовласників. Правовласники оцінили свої збитки в 5 млн грн.

Встановлено причетність до діяльності онлайн-кінотеатрів 19 осіб, які створили та займалися наповненням, адмініструванням і підтримкою діяльності ресурсів. Окремо ідентифіковані іноземні, в т. ч. офшорні й інші українські компанії, через рахунки яких здійснювалася легалізація коштів, отриманих у результаті незаконної діяльності ресурсів групи FS. Йдеться про десятки мільйонів гривень в рік.

Проведено санкціоновані обшуки в офісних приміщеннях, дата-центрах, домівках фігурантів кримінального провадження.

Аудиторія групи піратських онлайн-кінотеатрів FS становила понад мільйон користувачів. Там можна було безкоштовно подивитися новинки кінематографа, завантажити музичні та літературні твори.

FS.to вже мав проблеми з правоохоронцями три роки тому, однак роботу не припинив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram