ГоловнаСуспільствоВійна

У Мінську домовилися відкрити пункт пропуску в Золотому 23 листопада

У Мінську домовилися відкрити пункт пропуску в Золотому 23 листопада
Фото: www.facebook.com/darka.olifer

Прес-секретар представника України в Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарина Оліфер оприлюднила результати засідання в Мінську, яке відбулося в середу.

"За підсумками роботи підгрупи з безпеки було заслухано доповідь керівника СММ ОБСЄ Ертугрула Апакана. СММ ОБСЄ фіксує різке збільшення кількості обстрілів на Донбасі - більш ніж на третину. Зокрема, це відбувається в районі Широкиного, Павлополя, Авдіївки, Світлодарська. Порушення режиму припинення вогню з боку ОРДЛО відбувається, в тому числі, з використанням артилерії і мінометів - озброєнь, заборонених Мінськими угодами", - написала Оліфер в фейсбуці.

Також за підсумками звіту Апакана було доручено СММ ОБСЄ спільно з СЦКК, українською стороною і представниками ОРЛО вирішити всі питання з безпеки, пов'язані з відкриттям КПВВ у Золотому, і відкрити цей пункт пропуску до наступної зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську 23 листопада.

"Розведення сил і засобів у Станиці Луганській не представляється можливим через обстріли, які представники ОРЛО продовжують вести на цій дільниці, порушуючи тим самим Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи від 21 вересня 2016 року. СММ ОБСЄ зафіксувала свіжі вирви від розривів снарядів, випущених на цій ділянці з автоматичних гранатометів", - додала Оліфер.

Також заслухали доповідь координатора від ОБСЄ в гуманітарній підгрупі Тоні Фріша про його поїздку в ОРДЛО, де він ознайомився з умовами утримання українських заручників. Водночас Україна наполягає саме на визволенні людей, а не тільки на допуску до них представників міжнародних організацій.

За підсумками роботи політичної підгрупи Україна ще раз позначила свою позицію: вибори на непідконтрольній Україні частині Донбасу можуть пройти тільки за українським законодавством.

Економічна підгрупа провела консультації щодо вирішення соціальних питань та відновлення інфраструктури.

Нагадаємо, відкриття КПВВ у Золотому планувалося ще в лютому, але через постійні обстріли з боку "ЛНР" там не можуть працювати будівельники. В кінці березня пункт пропуску відкрили, але того ж дня закрили після обстрілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram