ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтери попросять у Кононенка, Дубневичів, Шуфрича і Тарути "десятину" на армію

"Якщо е-декларанти допоможуть - то можна буде закінчувати війну через отримання стратегічної переваги".

Волонтери попросять у Кононенка, Дубневичів, Шуфрича і Тарути "десятину" на армію
Фото: inforesist.org

Волонтери "Повернись живим" і "Народного тилу" вирішили попросити народних депутатів та інших чиновників, які показали в електронних деклараціях великі статки, поділитися з армією.

"Якщо панове е-декларанти допоможуть - то можна буде закінчувати війну через отримання Україною стратегічної переваги і втечу російських загарбників. Якщо ні - то ми будемо знати, що робити на наступних виборах", - наголошено в заяві волонтерів.

У четвер, 10 листопада, перші листи з проханням поділитися з військовими будуть відправлені братам Дубневичам, Ігорю Кононенку, Нестору Шуфричу, Сергію Таруті, Віктору Хомутинніка, Арсену Авакову й іншим топ-чиновникам. На захід, який пройде в київському Головпоштамті, запрошено журналістів.

Волонтери зазначають, що за один годинник Кононенка можна купити 9 тепловізорів або два реанімобілі, за один "Мерседес" Шуфрича - 33 тепловізори, сім реанімобілів або дві квартири для сімей загиблих учасників АТО. Якщо ідеологічні причини не дозволяють народним депутатам допомагати армії, волонтери готові надати контакти тих, хто займається психологічною реабілітацією ветеранів АТО, працевлаштуванням тимчасово переміщених осіб, звільненням полонених.

Листи до депутатів і відповіді на них будуть опубліковані на сторінці "Повернись живим" у фейсбуці.

Нагадаємо, 30 жовтня в Україні завершилася подача чиновниками найвищого рівня електронних декларацій. Введення системи е-декларування в рамках боротьби з корупцією було однією з умов Євросоюзу для надання Україні безвізового режиму.

Декларування показало, що люди, які перебувають при владі, мають величезні статки. Зокрема, сума коштів, задекларованих народними депутатами, дорівнює 12,3 млрд грн. Це 31% державного бюджету Молдови на 2016 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram