ГоловнаСуспільствоПодії

НАБУ затримало колишнього заступника директора заводу "Електроважмаш"

Він продав електродвигун у 27 разів дешевше за його ринкову вартість.

НАБУ затримало колишнього заступника директора заводу "Електроважмаш"
Фото: 112.ua

Національне антикорупційне бюро 8 листопада затримало в Харкові колишнього заступника директора державного підприємства "Завод Електроважмаш".

Операція пройшла в рамках кримінального провадження про продаж "Електроважмашем" електродвигуна за заниженою вартістю через підставні фірми-прокладки. Його реалізували фактично за собівартістю за 1,39 млн гривень, а потім перепродали реальному покупцеві у Казахстан за 3 млн доларів.

Тож підприємство недоотримало 37,2 млн гривень (угода проходила у 2014-2015 роках), повідомляють на сайті НАБУ.

Затриманому пред'явлено підозру за ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 Кримінального кодексу (зловживання, вчинене за попередньою змовою). Керівника фірм-прокладок розшукують.

Завод "Електроважмаш" - один з найбільших заводів у Харкові, входить до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки України. Спеціалізується на розробці та виробництві потужних гідрогенераторів, гідрогенераторів-двигунів, турбогенераторів для теплових і атомних електростанцій, електродвигунів для приводу прокатних станів, шахтних підйомників, водяних насосів зрошувальних каналів, тягового електрообладнання для залізничного та міського транспорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram