ГоловнаСуспільствоВійна

Дейнега назвав катастрофічною ситуацію з психологами для військових

"Генштаб набирає психологів, півтора місяця їх навчає і відправляє. Ефективність такого психолога залишає бажати кращого".

Дейнега назвав катастрофічною ситуацію з психологами для військових
Фото: Макс Требухов

Засновник волонтерського фонду "Повернись живим" Віталій Дейнега вважає, що в Україні є велика нестача професійних психологів, які могли б займатися допомогою військовим.

Про це він сказав під час круглого столу в Інституті Горшеніна.

"Можу підтвердити, що Генеральний штаб набирає психологів, півтора місяця їх навчає і відправляє. Але ефективність такого психолога, вибачте мені, залишає бажати кращого. На жаль, волонтерські організації, які за це бралися, - там теж мало професіоналів. У нас узагалі катастрофа з професійними психологами, які вміють це робити", - заявив він.

При цьому Дейнега також відкинув виправдання Міністерства оборони з приводу того, що психологічну допомогу ветеранам АТО надає інше відомство. Він наголосив, що посттравматичний розлад і інші психологічні проблеми в бійців АТО потрібно не лікувати, а запобігати.

"Міноборони і Генштаб у змозі зробити превентивну роботу, яка дозволяла би знизити кількість людей із психічними розладами. Вони всі виникають там, з ними набагато легше боротися там", - сказав він.

Нагадаємо, Збройні сили України укомплектовані офіцерами-психологами на 37%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram