ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд повернув із незаконної оренди 2,6 га землі в урочищі Бичок у Києві

З 2010 року ділянка перебувала в оренді у компанії "Авеста-Буд".

Суд повернув із незаконного користування 2,6 га землі в межах національного природного парку "Голосіївський" в урочищі Бичок на Столичному шосе.

Про це повідомляється на сайті прокуратури Києва.

У 2007 році цю ділянку в урочищі Бичок, згідно з указом президента, було включено до складу національного природного парку "Голосіївський". Паралельно з'ясувалося, що за договорами оренди Київська міськрада передала ділянку в користування приватній структурі - компанії "Авеста-Буд" - під будівництво офісних комплексів з готелями, закладами громадського харчування, приміщеннями торгово-розважального призначення та паркінгами.

"Враховуючи те, що згідно з чинним законодавством на зазначеній ділянці забороняється будь-яка діяльність, яка негативно впливає на стан природних комплексів чи перешкоджає їхньому використанню за цільовим призначенням, суд підтримав позицію прокурора та визнав недійсними договори оренди, за яким землі у природному парку були передані в оренду під забудову", - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, в березні забудовника зобов'язали захистити Голосіївський природний парк.

19 серпня в Голосіївській РДА пройшло засідання з питання законності проведення будівельних робіт на земельній ділянці неподалік від урочища "Бичок", прилеглого до території Голосіївського парку. Приводом до слухання став конфлікт між керівництвом парку та компанією-забудовником. Документи на оренду згаданої ділянки ще у 2010 році були оформлені на компанію "Авеста-Буд".

У вересні активісти демонтували будівництво заправки в урочищі "Бичок".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram