ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ зафіксувала перекидання військових і зброї з Росії на Донбас

РФ відмовляє в присутності спостерігачів на прикордонних переходах.

ОБСЄ зафіксувала перекидання військових і зброї з Росії на Донбас
Фото: osce.usmission.gov

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ в Україні фіксує випадки перекидання військових і зброї з Росії на окуповану територію Донбасу.

"Незважаючи на обмеження з боку об'єднаних сепаратистських сил, СММ продовжує документувати докази того, що Росія відправляє свої сили і військову техніку в Україні", - йдеться в заяві представника США при ОБСЄ Деніела Беєра.

За його словами, користуючись тим, що держкордон у темний час доби перебуває без контролю, Росія переміщує зброю і боєприпаси на територію Донбасу, підконтрольну бойовикам.

"Росія має можливості і користується ними, щоби з легкістю переміщати зброю, паливо і боєприпаси через кордон, під покровом темряви і за відсутності спостерігачів ОБСЄ", - заявив представник США.

За словами Беєра, 17 жовтня спостерігачі ОБСЄ помітили мікроавтобус з військовими номерними знаками, який перевозив людей у камуфляжі з боку кордону з РФ на непідконтрольну українській владі територію Донбасу.

За його словами, спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували минулого тижня автобус, що перевозив близько 20 осіб у камуфляжній формі назад у Росію.

"Разом з посиленням заборони доступу (ОБСЄ) ці докази свідчать про продовження активної підтримки з боку Росії об'єднаних сепаратистських сил в Україні", - зазначив представник США при ОБСЄ.

Він також зазначив, що російська сторона продовжує приховувати свою активність на Донбасі від міжнародного співтовариства.

"Буквально минулого тижня Росія знову відхилила пропозиції про розширення площі операцій СММ, щоб покрити всі дев'ять прикордонних переходів з Росії в районах України, підконтрольних сепаратистам", - зауважив Беєр.

Нагадаємо, "ДНР" і "ЛНР" виступили проти розміщення на Донбасі збройної поліцейської місії ОБСЄ, хоча згоду на таку місію задекларувала Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram