ГоловнаСуспільствоПодії

Харківську студентку відрахували з коледжу за відео з убивством кошеняти

На сайті міськради з'явилася петиція з вимогою покарати шкуродерів.

Студентку медичного коледжу в Харкові відрахували з навчального закладу після того, як вона опублікувала на своїй сторінці в соцмережі відео, на якому бультер'єр вбиває кошеня.

Про це повідомляє АТН.

На ролику видно, як господар собаки навіть не намагається її стримати і пес буквально перекушує беззахисну тварину, яка миттєво вмирає в страшних конвульсіях.

Ролик опублікувала 17-річна Маргарита Фурман, яка написала, що "ненавидить котів" і "не вважає, що смерть кошеняти це привід для жалю". Після того, як на сторінку Маргарити буквально посипалися прокляття, вона написала ще один коментар, в якому пояснила, що вбивство кота - проста випадковість, і бультер'єра просто не втримав її молодий чоловік.

Фото: "ВКонтакте"

У медколеджі, де навчалася дівчина, розповіли, що відразу після інциденту зібрали студентську раду, на якій було прийнято рішення відрахувати студентку.

"Ми зібрали в екстреному порядку студраду, зібрали всіх старост і на студраді у нас було одноголосне рішення - відрахувати, тому що наш коледж говорить "ні" насильству. Насильство згодом породжує насильство. Тому нам її моральні якості і підвалини не відповідають моральному вигляду медсестри", - розповіла голова студради Ліна Конопля.

На сайті харківської міськради вже з'явилася петиція, автор якої просить мера міста Геннадія Кернеса дати справі хід і допомогти в пошуку і покаранні господарів собаки.

До збору підписів долучилася і "Ліга допомоги тваринам", представник якої зазначила, що хлопець і дівчина порушили одразу кілька статей Кримінального кодексу.

"Їх дії природно підпадають під кримінальну відповідальність, я вже перерахувала: стаття 299, стаття 300, і ми ще припускаємо, що ну, не припускаємо, а бачимо в цьому хуліганські мотиви. Тобто це ще 296 стаття, ну це вже, звичайно, слідчий буде кваліфікувати", - заявила представник організації Марина Суркова.

Нагадаємо, в березні Львівська міська рада затвердила правила поводження з тваринами, які зобов'язують всіх власників собак зареєструвати своїх вихованців, а також передбачають адміністративну та кримінальну відповідальність за безвідповідальне і жорстоке поводження з тваринами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram