ГоловнаСуспільствоВійна

Україна вивела із сірої зони шість сіл на Донбасі

Проблеми місцевих жителів вирішило перенесення пропускного пункту.

Україна вивела із сірої зони шість сіл на Донбасі
Фото: http://dpsu.gov.ua

У п'ятницю в Донецькій області відбулося відкриття нового контрольного пункту в'їзду-виїзду "Майорськ". До цього на дорожньому коридорі "Горлівка-Артемівськ" функціонував КПВВ "Зайцеве".

Рішення про перенесення КПВВ "Зайцеве" ближче до лінії розмежування реалізували за два тижні, повідомляють на сайті Держприкордонслужби.

"Нове місце розташування КПВВ виведе з сірої зони такі населені пункти, як Зайцеве, Майорськ, Курдюмівка, Отрадівка, Миколаївка, Кодема, зменшить соціальне напруження і позбавить необхідності перетинати КПВВ жителів цих населених пунктів", - сказано в повідомленні.

Також перенесення пункту пропуску покликане посилити контроль за перетином лінії розмежування людьми і машинами і знизити можливість проникнення на підконтрольну територію злочинних елементів і ДРГ.

КПВВ "Майорськ" побудували за вдосконаленою технологією, яка дозволить зменшити час очікування для осіб, які прямують в обидва напрямки. На пункті пропуску організовано 29 робочих місць для інспекторів прикордонної служби на чотирьох в'їзних смугах руху і чотирьох виїзних, а також облаштовано окрему смугу для руху місцевих жителів. Пропускну здатність подорожуючих у пішому порядку буде збільшено вдвічі порівняно з "Зайцевим". Загалом пропускна здатність контрольного пункту становить близько 7-8 тисяч осіб і 2 тисячі транспортних засобів. Є можливість для реверсивного руху.

Нагадаємо, крім "Майорська", на кордоні з зоною АТО працюють чотири пункти пропуску - "Мар'їнка", "Новотроїцьке", "Гнутове" і пішохідний КП "Станиця Луганська".

Улітку пункти пропуску працювали з 06:00 до 20:00, а наприкінці серпня перейшли на осінній режим роботи - з 07:00 до 18:30.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram