ГоловнаСуспільствоПодії

У Житомирі затримали підозрюваних у нападі на 63-річного ізраїльського рабина

Підозрюваним загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.

Сьогодні на автовокзалі Житомира поліцейські затримали 4 осіб, обґрунтовано підозрюваних у причетності до нападу на громадянина Ізраїлю, що сталося в ніч з 6 на 7 жовтня.

Про це повідомляється на сайті Національної поліції в Житомирській області.

Нападники збиралися бігти за межі Житомирської області. Троє з них мешканці Закарпатської області, ще один - з Вінницької області.

Серед затриманих двоє чоловіків, яким вже оголошено про підозру у вчиненні розбою, і двоє неповнолітніх дівчат.

7 жовтня вранці в поліцію надійшло повідомлення про виявлення під мостом недалеко від залізничного вокзалу обласного центру чоловіка з видимими тілесними ушкодженнями без свідомості. Його негайно госпіталізовано в реанімаційне відділення обласної лікарні, де діагностовано складні травми голови і мозку.

Рабин Менахем-Мендель Дейч
Рабин Менахем-Мендель Дейч

Пізніше стало відомо, що потерпілий - громадянин Ізраїлю, 1953 року народження, який тільки 5 жовтня в'їхав в Україну.

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Працівники Управління карного розшуку та Житомирського відділу поліції почали комплекс слідчо-розшукових заходів щодо встановлення осіб нападників та всіх обставин події.

У результаті підозрювані були встановлені і тривав їх розшук. За оперативною інформацією, після скоєння нападу вони залишили обласний центр, але через тиждень вирішили повернутися.

Зараз двом із затриманих, 21-річному та 40-річному чоловікам, оголошено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо ще двох осіб, 13-річної і 16-річної дівчат.

Попередньо встановлено, що вони випадково зустріли потерпілого на залізничному вокзалі і після нетривалого спілкування між ними виникла суперечка, яка згодом завершилася жорстоким побиттям іноземця. У чоловіка нападники відібрали дорогий мобільний телефон і велику суму грошей.

Підозрюваним, згідно з українським законодавством, загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram