ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні запустили єдину платформу для пошуку волонтерської допомоги

Сайт дозволяє громадським ініціативам знаходити волонтерів.

Українські волонтери презентували платформу для пошуку волонтерської допомоги volonter.org, пише "Цензор".

Фото: censor.net.ua

Як розповів засновник проекту Анатолій Мазарчук, платформа volonter.org - це перший в Україні інструмент, який повинен допомогти громадським ініціативам знаходити для своїх проектів волонтерів, а волонтерам - допомагати в реалізації проектів.

"Більш ніж два роки тому ми з командою запустили сайт "Герої АТО", на якому систематизували інформацію про поранених бійців, яка була в той час в онлайні. Спілкувалися з великою кількістю волонтерів і зрозуміли, що для побудови горизонтальних зв'язків у волонтерському середовищі і максимально ефективного пошуку допомоги часто не вистачало наявних інструментів. Тоді виникла ідея створити сайт volonter.org, де активісти могли б публікувати власні проекти і залучати волонтерську допомогу, а волонтери - знаходити проекти, в яких зацікавлені", - повідомив він.

За словами автора проекту, користувачі volonter.org мають можливість визначити свій статус: волонтер, громадська організація чи громадський активіст. Проекти можна вибирати за містом, тематикою, організаціями.

"У кожного з нас народжуються геніальні ідеї. Якісь із них ми можемо реалізувати самостійно, а іноді для того, щоб проект змінив цей світ, нам потрібна допомога. Саме для того, щоб люди з видатними ідеями і задумами знаходили допомогу, а волонтери мали можливість знайти проекти, де їхні вміння чи час будуть корисними, ми створили платформу volonter.org", - резюмує Анатолій Мазарчук.

Зараз на сайті функціонують 20 категорій для створення і пошуку проектів: допомога армії, захист прав дітей, туризм і так далі. Їхній список буде збільшуватися залежно від запитів волонтерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram