ГоловнаСуспільствоВійна

Полторак назвав кількість загиблих з початку року на Донбасі українських військових

У зоні АТО в 2016 році загинули 173 військовослужбовці ЗСУ.

Полторак назвав кількість загиблих з початку року на Донбасі українських військових
Фото: EPA/UPG

З початку 2016 року російські окупаційні війська понад 12 тис. разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, що призвело до загибелі 173 українських військовослужбовців. Про це міністр оборони України Степан Полторак повідомив у Швеції під час зустрічі з начальником Головного штабу оборони Збройних сил Королівства Швеція генерал-лейтенантом Денисом Гуленспоре.

"На сьогодні Росія продовжує політику цілеспрямованої ескалації конфлікту. З початку 2016 року російські окупаційні війська більш як 12 тисяч разів порушили режим припинення вогню, що призвело до загибелі 173 військовослужбовців. А на території України незаконно перебувають 6 тисяч військовослужбовців ЗС РФ", - повідомляє слова Полторака прес-служба Міноборони.

Міністр оборони зазначив, що Росія сьогодні веде проти України гібридну війну, як комплекс скоординованих, інформаційних, військових і економічних заходів.

На думку Полторака, застосування такої стратегії проти України підтверджується окупацією Криму і спробою реалізації проекту "Новоросія" на Сході України. Міністр оборони зазначив, що на всіх етапах ці дії супроводжувалися агресивною інформаційною кампанією і безпрецедентним політичним і економічним тиском.

Також міністр оборони зазначив, що Україна продовжує політику мирного врегулювання конфлікту.

"Дії нашої держави спрямовані на чітке дотримання вимог Мінських домовленостей, рішення проблем виключно політичним шляхом і мирним шляхом", - наголосив він.

Нагадаємо, станом на 15 вересня, з початку конфлікту на сході України, за даними ООН, загинули 9 тис. 578 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram