ГоловнаСуспільствоПодії

Противники будівництва над станцією метро "Героїв Дніпра" в Києві пікетували прокуратуру

Учасники акції вимагали опечатати будівництво.

У середу, 5 жовтня, близько десяти противники спорудження торгового центру над станцією метро "Героїв Дніпра" в Києві пікетували прокуратуру з вимогою накласти арешт на будівництво і намагалися потрапити на прийом до прокурора Києва Романа Говди, в якого сьогодні приймальний день. Про це повідомив кореспондент LB.ua з місця подій.

Незважаючи на те, що у прокурора Києва були прийомні години, на місці його не виявилося.

"У нас вимога до київського прокурора написати клопотання в суд про арешт будівництва до кінця всього розгляду, щоб зменшити градус напруження", - пояснив вимоги пікетувальників член ініціативної групи Юрій Клейнос.

Після суперечок із прес-службою прокуратури учасники акції потрапили на прийом до старшого прокурора Артема Музики. Він розповів про ситуацію в кримінальному провадженні, відкритому за заявою ініціативної групи. Справу розслідують за ст. 197 Кримінального кодексу - самовільне будівництво будівель або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці.

За словами прокурора, під час досудового розслідування надіслано запити в різні інстанції, призначено будівельну експертизу (вона може зайняти близько місяця), опитано одну людину з ініціативної групи. За результатами зібраних матеріалів органи прокуратури визначать подальший хід досудового розслідування.

Також активістам дали контактний номер районного прокурора, який здійснює нагляд за перебігом розслідування.

Нагадаємо, станція метро "Героїв Дніпра" розташована на півночі Києва на перетині однойменної вулиці й Оболонського проспекту. На місці виходу зі станції у формі круглої пішохідної площі планують збудувати триповерховий ТРЦ під назвою "Оазис".

На початку вересня будівельники почали активні роботи, після чого на склепінні станції з'явилася діра, а на гранітній підлозі - тріщини. При цьому Київський метрополітен заявив, що не бачить небезпеки в будівництві ТРЦ над станцією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram