ГоловнаСуспільствоЖиття

В Умань на юдейський Новий рік уже приїхало близько 22 тис. хасидів

За попередніми оцінками, цього року на могилу духовного лідера хасидів очікується прибуття 30 тис. хасидів.

В Умань на юдейський Новий рік уже приїхало близько 22 тис. хасидів
Фото: Сергей Нужненко

Станом на 1 жовтня в Умань (Черкаська область) на святкування юдейського Нового року Рош-ха-Шана прибуло близько 22 тис. хасидів-паломників.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Управління ДержНС у Черкаській області.

"Загалом, за попередніми оцінками, цього року на могилу духовного лідера хасидів очікується прибуття 30 тис. хасидів з 19 країн світу. Зараз у районному центрі вже зареєструвався 21351 хасид, з них 19231 - чоловіки, 13 - жінки, 2107 - діти", - йдеться в повідомленні.

Також у поліції зазначили, що на цю мить ситуація в місті спокійна. Саме святкування розпочнеться з 3 на 4 жовтня.

30 вересня рятувальники провели з паломниками лекцію про правила пожежної безпеки та роздали їм спеціальні пам'ятки, де правила пожежної та техногенної безпеки викладені на івриті та англійською мовою.

Нагадаємо, до міста Умань у Черкаській області у вівторок вранці, 27 вересня, приїхало понад 2,5 тис. паломників-хасидів на святкування Рош-ха-Шана юдейського Нового року. Цього року очікується прибуття понад 30 тис. паломників-хасидів з 19 країн світу. Більшість, майже 80%, приїжджають в Умань з території Ізраїлю та США.

Всі євреї, які представляють течію хасидизму, вважають своїм обов'язком побувати хоча б раз у своєму житті на могилі цадика Нахмана. Вони також вважають, що якщо вони зустрінуть Новий рік Рош Ха-Шана біля його могили, то наступний рік буде дуже щасливим для них. Вони приїжджають в Умань цілими громадами, разом з дітьми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram