ГоловнаСуспільствоПодії

Житель Бердичева помер через отруєння сурогатним алкоголем, ще двоє осліпли

Правоохоронці встановили особу чоловіка, який реалізовував смертельний напій.

Житель Бердичева помер через отруєння сурогатним алкоголем, ще двоє осліпли

У місті Бердичів Житомирської області троє людей отруїлися сурогатним алкоголем, один із них помер.

Про це повідомляють на сайті обласного управління прокуратури.

Правоохоронці розслідують факти збуту смертельного алкоголю.

"Прокуратура Житомирської області розслідує факти незаконного збуту алкогольних напоїв, виготовлених з недоброякісної сировини, що призвело до отруєння людей і інших тяжких наслідків, за ч. 3 ст. 204 КК України", - наголошено в повідомленні.

Співробітники прокуратури встановили особу жителя Бердичева, який реалізовував алкогольні напої, виготовлені з недоброякісної сировини. За скоєне кримінальне правопорушення йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від п'яти до 10 років.

"На цей час особу затримано, але поки що не заарештовано. Сьогодні ми плануємо оголосити йому про підозру за ст. 204, ч. 3 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення та реалізація підакцизних товарів)", - розповів перший заступник начальника Головного управління ДФС у Житомирській області, керівник податкової міліції Іван Гилета, якого цитує місцевий сайт "Житомир.infо".

Відзначають також, що в результаті вживання неякісного алкоголю двоє жителів Бердичева тимчасово втратили зір.

"Цю горілку замовили через інтернет, вона надійшла до Бердичева через логістичну компанію. Чоловік прийшов у пункт видачі товарів, заплатив гроші й отримав напій. Ця горілка, як він говорив під час першого допиту, була нібито для власних потреб. Коли ми встановили, що люди потрапили до лікарні (з отруєнням і втратою зору, - ред.) і допитали цих людей, вони розповіли, що купували горілку в цієї особи. Тоді він зізнався, що продавав спиртне", - додав він

Нагадаємо, люди почали помирати від сурогатної горілки 23 вересня. Спочатку смерті були зафіксовані тільки в Харківській області, потім з'явилися повідомлення про летальні випадки в Лимані Донецької області, Миколаєві та Рубіжному Луганської області.

У Харкові та на Донбасі поліцейські затримали головних постачальників сурогатного алкоголю, який розповсюджували на території східної України і Миколаївської області. Крім того, затримали 27-річного організатора підпільного "бізнесу". У нього вилучили чотири тонни спирту.

Також відомо, що три тонни сурогату потрапили у вільний продаж. Правоохоронці проводять заходи щодо встановлення місць реалізації сурогату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram