ГоловнаСуспільствоПодії

Затримано організатора виготовлення сурогатної горілки, від якої загинули 35 осіб

Вилучено понад чотири тонни технічного спирту.

Затримано організатора виготовлення сурогатної горілки, від якої загинули 35 осіб
Фото: facebook.com/profile.php?id=100009566149699

Організатора виготовлення сурогатного алкоголю, що спричинив масове отруєння і смерть людей, затримали в Харківській області.

Про це написав у фейсбуці перший заступник Державної фіскальної служби Сергій Білан.

"Працювали п'ять діб поспіль. В операції був задіяний весь особовий склад податкової міліції Харківської області, близько ста осіб. Разом із спецпідрозділом СБУ «Альфа» і співробітниками обласної прокуратури провели операцію із затримання організатора виготовлення сурогату, який викликав масове отруєння і смерть людей. А також були затримані троє його спільників", - написав він.

Білан додав, що на цей момент вилучено більш ніж чотири тонни технічного спирту та обладнання для виготовлення сурогату. Тривають пошуки місць продажу сурогатної горілки, яку встигли поширити по Україні.

Фото: facebook.com/profile.php?id=100009566149699

Фото: facebook.com/profile.php?id=100009566149699

Нагадаємо, ймовірного виробника сурогатного алкоголю, 27-річного харків'янина, напередодні було оголошено в розшук. 27 вересня в Харкові правоохоронці провели обшуки в місцях, де виготовляли сурогатний алкоголь.

Люди почали вмирати від сурогатної горілки 23 вересня. Спочатку смерті були зафіксовані тільки в Харківській області, потім з'явилися повідомлення про летальні випадки в Лимані Донецької області, Миколаєві та Рубіжному Луганської області. За даними Держспоживслужби, померли 35 осіб - 25 у Харківській області, п'ять у Лимані і ще п'ять у Миколаєві.

Головне управління Фіскальної служби в Харківській області повідомило, що загибель людей зумовлена вживанням фальсифікованих алкогольних напоїв, зокрема горілки, на етикетках якої вказано "Пшенична" виробництва ТОВ "Олександрія БЛІГ".

ТОВ "Олександрія БЛІГ", з-поміж іншого, продає через інтернет горілку в 10-літрових тетрапаках. Вартість однієї упаковки - близько 200 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram