ГоловнаСуспільствоЖиття

Двом екс-співробітникам банку "Київська Русь" повідомлено про підозру в привласненні ₴1 млн

Гроші отримані шляхом підробки документів на видачу коштів з карткових рахунків клієнтів.

Двом екс-співробітникам банку "Київська Русь" повідомлено про підозру в привласненні ₴1 млн
Фото: kruss.kiev.ua

Прокуратура Києва оголосила про підозру в розкраданні 1 млн гривень двом екс-службовцям банку "Київська Русь".

Про це інформує прес-служба столичної прокуратури.

За даними слідства, начальник відділу одного з територіальних відділень банку, вступивши в змову із завідувачем каси і іншими посадовими особами фінансової установи, організувала схему збагачення шляхом підробки документів на видачу грошових коштів з карткових рахунків клієнтів.

"На підставі зазначених підроблених документів протягом 2014 року - початку 2015 років зловмисникам вдалося заволодіти грошовими коштами на загальну суму понад 1 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Дії банківських службовців кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великому розмірі, за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 200 Кримінального кодексу (підробка документів, що надають доступ до банківських рахунків).

За інформацією прокуратури, зараз вирішується питання щодо звернення до суду з клопотанням про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Як повідомлялося 15 серпня, СБУ повідомила про підозру в розкраданні 44 млн доларів колишньому топ-менеджеру банку "Київська Русь" і оголосила його в міжнародний розшук. Ім'я підозрюваного не вказувалося, однак обставини угоди вказують на те, що це основний акціонер і голова правління банку "Київська Русь" Віктор Братко. Як говориться в одному з визначень суду в справі, 19 і 20 березня 2015 року Братко, не маючи повноважень здійснювати з 19 березня ніяких угод від імені банку (19 березня в банк була введена тимчасова адміністрація), продав низку об'єктів нерухомості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram