ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 28 разів обстріляли сили АТО на Донбасі

Терористи застосовують заборонене озброєння.

Бойовики 28 разів обстріляли сили АТО на Донбасі
Фото: warfiles.ru

За минулу добу бойовики 28 разів відкривали вогонь по позиціях військових в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуці.

На Донецькому напрямку зафіксовано 13 обстрілів. Окупанти вели вогонь з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї в районі Авдіївки, Зайцевого, Новоселівки, Верхньоторецького. Крім того, по Авдіївці вели вогонь із зенітної установки ЗУ-23-2, а в Верхньоторецькому працював снайпер. Також по Зайцевому і Новоселівці Другій терористи відкривали вогонь з мінометів 120-го і 82-го калібру.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 11 порушень режиму тиші. В районі Мар'їнки, Павлополя, Водяного, Старогнатівки, Талаківки і Станиці Луганської бойовики вели безладний вогонь з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї. Також в районі Павлополя противник застосував снайперську групу.

На Луганському напрямку зафіксовано чотири випадки порушення режиму припинення вогню. Бойовики провокували військових в районі Новозванівки і Новоолександрівки, відкриваючи вогонь з мінометів 82-го калібру, зенітної установки ЗУ-23-2, гранатометів і стрілецької зброї.

Також в зоні АТО зафіксовані прольоти трьох безпілотників.

Нагадаємо, в середу Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі підписала рамкову угоду про розведення сил і засобів сторін конфлікту. Документ передбачає деескалацію в районі лінії зіткнення і фактично створює умови, в яких стрілецька зброя не може використовуватися для обстрілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram