ГоловнаСуспільствоЖиття

Житель Вінницької області отримав 14 років в'язниці за шпигунство на користь "ДНР"

СБУ затримала зрадника в червні 2015 року.

Житель Вінницької області отримав 14 років в'язниці за шпигунство на користь "ДНР"
Фото: Макс Требухов

Житель Гайсина Вінницької області, якому інкримінували шпигунство на користь терористичної організації "ДНР" і Росії, засуджений до 14 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

За даними ГПУ, обвинувачений за власною ініціативою з квітня по червень 2015 року сприяв злочинній діяльності терористичної організації "ДНР".

"Зокрема, шпигун передавав дані розвідувального характеру, що становлять державну таємницю, а саме: про місця зосередження і базування, маршрути пересування і ротації військовослужбовців і військової техніки Збройних Сил України та інших військових формувань України, задіяних у проведенні антитерористичної операції на Донбасі", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що також він надавав ворогові детальну інформацію про розташування загального командування і управління українськими військовими підрозділами, їхнє матеріально-технічне забезпечення, кількість і склад, методи і способи військової, бойової та спеціальної підготовки, основні місця розташування вогневих рубежів, плани і задуми української сторони щодо тактики і напрямків ведення бойових дій проти терористів.

Співробітники СБУ затримали зрадника в червні 2015 року.

Напередодні, 22 вересня, вироком Вінницького місцевого суду його було визнано винним за ч. 1 ст. 111 (державна зрада у формі шпигунства) і ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, військовий Нацгвардії отримав 5 років умовно за співпрацю з бойовиками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram