ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримчанина оштрафували за "екстремістський" пост у соцмережі 6-річної давності

Адвокат заявив, що справа є політично вмотивованою.

Кримчанина оштрафували за "екстремістський" пост у соцмережі 6-річної давності
Алексей Шостакович
Фото: facebook.com/yanagoncharova

Сімферопольський залізничний суд Криму 20 вересня оштрафував активіста Олексія Шостаковича на 1 тис. рублів за пост у соціальній мережі, зроблений у 2010 році, і за "спробу провести мітинг".

Про це повідомляється на сайті Кримської правозахисної групи.

Як розповів адвокат Олександр Попков, у 2010 році Шостакович розмістив у соціальній мережі "ВКонтакте" відеоролик "Останній відеозапис хлопців із Приморських партизанів", визнаний в Росії "екстремістським матеріалом".

Ініціювали справу про адміністративне правопорушення співробітники так званого Центру "Е", які 17 вересня зупинили Шостаковича біля його будинку, оскільки їм здалося, що він перебував у стані наркотичного сп'яніння. 18 вересня Шостаковича офіційно запросили на допит. 20 вересня відбувся суд, на якому співробітник Центру заявив, що Шостакович "причетний до праворадикального руху та розміщення на стінах міста трафаретних написів про бойкот виборів".

На засіданні Шостакович оголосив себе "громадянином світу" у відповідь на запитання судді про громадянство. У кримчанина, як виявилося, є тільки український паспорт, російського він не отримував.

Адвокат Попков заявив, що справа Шостаковича політично вмотивована, оскільки той проводив акції на підтримку політв'язнів українців у РФ, зокрема кримчанина Олександра Кольченка.

Суддя відмовилася переносити розгляд справи, не давши можливості захисту підготуватися, відхиливши також заявлені клопотання, зокрема про проведення фото- та відеозйомки.

Нагадаємо, раніше в Криму затримали громадянина України "за створення веб-сервера в Узбекистані".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram