ГоловнаСуспільствоПодії

Біля КМДА відбувся пікет з вимогою очистити від порушників смугу громадського транспорту

Акція приурочена до Європейського тижня мобільності.

У середу вранці біля будівлі Київської міської державної адміністрації пройшов пікет з вимогою навести лад з водіями автомобілів, які їздять по смузі громадського транспорту.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, в акції взяли участь близько 15 учасників руху "Екоцентр".

За їхніми словами, смуги громадського транспорту, які облаштовані на 14 київських вулицях, дають можливість пасажирам їхати швидше. Крім того, громадський транспорт більш екологічний, аніж індивідуальний. Разом з тим, багато водіїв їздять по смузі, чим порушують правила дорожнього руху і збільшують затори в місті.

"Ми сьогодні пікетуємо КМДА з вимогою посилити контроль за смугою громадського транспорту за допомогою встановлення камер, які обіцяли на літо, і почати ефективніше працювати з поліцією в цьому напрямі", - розповіла кореспонденту одна з активісток.

Активісти також планують пікетувати поліцію з вимогою проведення рейдів для затримання порушників.

Нагадаємо, в 2015 році було ухвалено закон про автоматичну фото- і відеофіксацію порушень ПДР, але поки що встановлено тільки декілька камер. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у червні 2016 року сказав, що цю систему не запустять, тому що на неї необхідно "мільярди американських доларів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram