ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтери незвичним способом збирають гроші на джип для бійців АТО

Акцію "Військове таксі" проводять спільно із сервісом Uklon.

Волонтери незвичним способом збирають гроші на джип для бійців АТО
Фото: itc.ua

Волонтери та ветерани вирішили незвичайним способом зібрати гроші на джип для бійців АТО.

"Сьогодні стартує безпрецедентна акція від сервісу Uklon і фонду "Вернись живим". Якщо ви замовите таксі через мобільний додаток і в поле приміток ("уточнення для водія") напишете #wartaxi - то сервіс Uklon перерахує всю вартість вашої поїздки (без чайових водієві) на покупку джипа для 30-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України", - повідомив засновник фонду "Вернись живим" Віталій Дейнега.

Протягом акції "Військове таксі", яка триватиме до 22 вересня, або до моменту, коли повна вартість джипа (125 000 грн), буде зібрана, волонтери різних організацій і ветерани АТО зможуть розповісти про волонтерську діяльність і відповісти на будь-які питання пасажирів про війну. Кияни зможуть покататися разом з Віталієм Дейнегою ( "Вернись живим"), Павлом Кащуком (Комбат.ua), Галиною Алмазовою (екіпаж "Вітерець"), Романом Синіциним ( "Народний тил"), Євгеном Турчаком (демобілізований 95-ї бригади, Союз ветеранів АТО), Леонідом Остальцевим (демобілізований 30-ї механізованої бригади, Pizza Veterano), Ярославом Тропіновим ( "Армія SOS").

"Чому ми це робимо? Тому що Uklon щомісяця перераховує значні суми на різні волонтерські організації. Ми вирішили зробити спільну акцію, щоб пасажири знали, що, використовуючи цей сервіс, автоматично допомагають українській армії", - зазначив Дейнега.

Леонід Остальців, засновник київського кафе Pizza Veterano, а також демобілізований боєць 30 механізованої бригади, додав: "Ділянка, яку утримує 30 механізована бригада, сягає 72 км. Між захисниками великі відстані. На БМП не можна проїхати через шум, до того ж вони потрібні на захисті. Техніки для того, щоб підвезти воду, боєприпаси, змінити особовий склад, немає. Тому такі машини вирішують питання мобільності та навіть евакуації поранених".

"Якби мали такі джипи на початку війни, у нас було б менше роботи. Реанімобілі іноді переслідують і, на жаль, обстрілюють. Нещодавно у нас з'явився аналогічний джип, який допомагає вивозити поранених під Маріуполем. Такі машини життєво необхідні на фронті", - прокоментувала Галина Алмазова з екіпажу "Вітерець".

Керівництво UKLON повідомило, що в майбутньому планує запустити акцію "Військове таксі" в інших містах, зокрема Одесі, Львові, Дніпрі, Харкові. "Наша соціальна ініціатива має на меті зацікавити пасажирів не тільки заплатити за поїздку в таксі, а також перерахувати кошти на допомогу армії будь-якому з волонтерів акції", - повідомив директор Uklon Павло Лисенко.

Приєднуйтесь до акції! Замовити машину "Військове таксі" можна, вказавши хештеґ #wartaxi в коментарях до замовлення через Uklon.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram