ГоловнаСуспільствоПодії

Ватажка "Оплоту" Жиліна вбили у Підмосков'ї

Він став жертвою кілера в ресторані.

Ватажка "Оплоту" Жиліна вбили у Підмосков'ї
Фото: Оплот-инфо

У понеділок увечері в одному з ресторанів підмосковного селища Горки-2 кілер убив чоловіка. Російське видання Life стверджує, що жертва - ватажок "Оплоту" Євген Жилін.

Особу другої жертви - знайомого Жиліна, який отримав важкі поранення, але залишився живий, — встановлюють.

Інформацію підтверджує джерело "Інтерфакс". "Сьогодні ввечері в ресторані "Вітерець", розташованому в селищі "Горки-2" на Рубльово-Успенському шосе у Підмосков'ї, невідомий злочинець зробив кілька пострілів з пістолета у двох відвідувачів, після чого зник", - сказав співрозмовник агентства.

В результаті, за його словами, від отриманих ран помер 40-річний громадянин України Євген Жилін. Його супутник Андрій Козирєв був доставлений в найближчу лікарню.

За попередніми даними, вбивця чекав своїх жертв за столиком в ресторані і відкрив вогонь, щойно ті зайшли у заклад. Після вбивства він виїхав на автомобілі з водієм, який чекав його біля ресторану.

Нагадаємо, що Жилін проходить за низкою кримінальних проваджень. Зокрема, прокуратура Харківської області висунула Жиліну підозру у відмиванні грошей через фіктивні фірми, а СБУ - у фінансуванні тероризму. Генеральна прокуратура повідомила Жиліну про підозру у викраденні громадян, грабежі, погрозі вбивством та хуліганстві під час Революції Гідності.

"Оплот" - харківська громадська організація на основі однойменного бійцівського клубу. Глава МВС Арсен Аваков говорив, що "Оплот" під час Євромайдану займався викраденням і тортурами активістів. Активісти цієї організації, за його словами, також відповідальні за масовий підпал автомобілів у Києві.

Один з лідерів "Оплоту" Олександр Захарченко сьогодні очолює "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram