ГоловнаСуспільствоВійна

Троє євродепутатів побували в Мар'їнці, яку обстрілюють бойовики

Спочатку планували візит двох десятків європейців.

Депутати Європейського парламенту Ребекка Гармс, Міхал Боні та Яромир Штетина в понеділок з'їздили в місто Мар'їнка, яке безпосередньо примикає до окупованого бойовиками Донецька.

Про це повідомила в фейсбуці перший віце-спікер Ірина Геращенко, яка разом із депутатами Марією Іоновою та Андрієм Лопушанським і послом України в ЄС Миколою Точицьким супроводжувала їх у поїздці.

Візит євродепутатів планували ще з травня, і участь у ньому повинні були взяти близько 20 депутатів. Але за два дні до його початку з Європарламенту надійшов лист про те, що європейським депутатам рекомендують обмежити свою поїздку тільки Києвом.

Проте Гармс, Боні та Штетина вирішили з'їздити на схід.

Їхній візит розпочався з Дніпра, де було організовано відвідування лікарні імені Мечникова. "Європейські колеги були шоковані характером побачених ран, відірваними кінцівками, складеними заново ногами, зашитими тілами зовсім юних хлопців, майже дітей", - цитує Геращенко прес-служба парламенту.

Після Дніпра представники Європарламенту відвідали КПВВ у Мар'їнці, Краматорську і польовий табір військових.

Нагадаємо, 15 вересня в Краматорськ і Слов'янськ приїжджали Франк-Вальтер Штайнмаєр і Жан-Марк Еро - міністр закордонних справ Німеччини і його французький колега.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram