ГоловнаСуспільствоПодії

У Рівненській області добувачі бурштину напали на поліцейських

У правоохоронців мало не відібрали зброю.

У Рівненській області добувачі бурштину напали на поліцейських
Фото: rv.npu.gov.ua

У Сарненському районі Рівненської області на поліцейських, які приїхали за викликом про незаконний видобуток бурштину, напали.

Як повідомляється на сайті поліції, про видобуток бурштину в урочищі "Азалія" поблизу Клесова 15 вересня повідомив телефоном невідомий.

Прибулих на місце поліцейських оточили близько 200 чоловіків у масках, камуфляжному одязі з палицями і бітами в руках. Вони також перекрили всі виїзди і під'їзди до урочища.

"Кілька осіб на місці події закликали натовп до захоплення автомобіля і зброї. Керуючись вказівками провокаторів, зловмисники трощили службове авто і кидали каміння в поліцейських. Зловмисники почали розбігатися після прибуття допомоги", - сказано в повідомленні.

На цей час поліцейські встановили осіб, які закликали до безладів. Дехто з молодих людей отримували вказівки на телефон. Тих, що дзвонили, зараз також вираховують.

За фактом масових заворушень відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 294 Кримінального кодексу України. Такі дії караються позбавленням волі на строк до восьми років.

Крім того, близько 15:00 в селі Тинне Сарненського району додані сили Нацполіції виявили майже п'ятдесят чоловік за нелегальним видобутком бурштину. Під час документування злочину чоловіки почали чинити опір працівникам правоохоронних органів. Одного молодика затримали. Службовий автомобіль отримав пошкодження.

Нагадаємо, зіткнення правоохоронців із здобувачами бурштину відбуваються регулярно. Не допомогло навіть введення підрозділів Нацгвардії в ці райони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram