ГоловнаСуспільствоПодії

Жителі Лощинівки Одеської області вимагають виселити циган із села

Одного з ромів затримали за підозрою у вбивстві дитини.

Жителі Лощинівки Одеської області вимагають виселити циган із села
Фото: od.npu.gov.ua

Жителі села Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області вимагають від місцевої влади виселити з населеного пункту циган, оскільки одного із представників цієї національності підозрюють у вбивстві дитини.

Про це повідомляють на сайті поліції.

На вічі були присутні представники влади району, сільський голова, керівництво Ізмаїльського відділу поліції і ГУ Національної поліції в Одеській області. Під час заходу забезпечували правопорядок співробітники поліції і спецбатальйону.

Під час бесіди люди просили владу допомогти вирішити питання з виселенням представників ромської національності. Це рішення підтримали всі присутні на вічі. Людям роз'яснили, що відповідні документи в установленому законом порядку буде підготовлено і направлено компетентним органам.

Під час зборів у селі були помічені три жінки ромської національності, які намагалися потрапити до своїх домівок, щоб забрати речі. Щоб уникнути сутичок, правоохоронці створили коридор і забезпечили можливість жінкам покинути село.

Голова Ізмаїльської РДА Валентина Стойкова повідомила, що сторонам вдалося домовитися і завтра з 09:00 ромам дадуть можливість мирно забрати свої речі і виїхати з села. Крім того, за її словами, у громади візьмуть контактні дані людей, з якими контактуватимуть для підтримки правопорядку.

"Друге, враховуючи, що ми усвідомлюємо, що ці роми далеко не поїдуть, вони осядуть в Ізмаїльському районі, досягнуто домовленості, що вони дадуть нам перелік контактних осіб, з якими ми зможемо говорити від ромської сторони щодо дотримання ними порядку", - сказала Стойкова в ефірі телеканалу "112 Україна".

Також у селі буде посилено охорону правопорядку.

Нагадаємо, жителі села Лощинівка розгромили декілька будинків циган після того, як чоловіка ромської національності звинуватили в убивстві 8-річної дівчинки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram