ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 48 обстрілів за добу

На Донецькому напрямку ворог випустив 170 снарядів з важкої артилерії.

Штаб АТО нарахував 48 обстрілів за добу
Фото: facebook.com/ato.news

За минулу добу російські окупаційні війська 48 разів відкривали вогонь по підрозділах сил АТО на Донбасі. 18 обстрілів зафіксовано на Донецькому, 21 - на Маріупольському і дев'ять - на Луганському напрямках.

На Донецькому напрямку противник порушив Мінські домовленості, випустивши близько 170 снарядів з важкої артилерії: на початку і наприкінці доби тричі обстріляли із самохідних артилерійських установок калібру 152 і 122 мм позиції в районі Авдіївки, а в обстрілі Архангельського застосували калібр 152 мм. До того ж на ділянці лінії розмежування Авдіївка - північні околиці Горлівки не вщухають мінометні, гранатометні і кулеметні обстріли. Над позиціями військових у районі Авдіївської промзони помічено безпілотний літальний апарат. Поблизу Луганського і Кірового окупанти задіяли бойові машини піхоти, повідомляє штаб АТО.

На Маріупольському напрямку в Мар'їнці, Широкиному і Водяному противник вів обстріл з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. У Мар'їнці та в Гнутовому ворог застосував міномети 82-міліметрового калібру. Із заборонених Мінською угодою 120-міліметрових мінометів противник відкривав вогонь по укріпленнях у Павлополі і Новомихайлівці. Бронетехніку на цьому напрямку зафіксовано в районі Мар'їнки.

У Луганській області окупанти дотримувалися режиму тиші тільки у світлий час доби. У Новоолександрівці ворог відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів, у Троїцькому застосував великокаліберні кулемети, в районі Новозванівки і Золотого використовував стрілецьку зброю. По позиціях у Станиці Луганській противник відкривав вогонь з мінометів і гранатометів, крім того - двічі задіяв БМП.

Нагадаємо, в середу на Донбасі троє українських військовослужбовців отримали поранення, загиблих не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram