ГоловнаСуспільствоПодії

В урочищі Бичок активісти зламали паркан будівництва, який охороняли "тітушки"

Уночі частина урочища "Бичок", що входить до складу Національного природного парку "Голосіївський", була знищена.

В урочищі "Бичок" у Голосіївському районі Києва в понеділок активісти Автомайдану, добровольці полків "Донбас", "Айдар", УНСО, а також кияни, які виступають проти забудови і знищення заповідника, зламали паркан будівельного майданчика компанії-забудовника "Авеста-Буд".

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Уранці в понеділок у соцмережах з'явилася інформація про те, що вночі було знищено частину заповідного урочища "Бичок", що входить до складу Національного природного парку "Голосіївський". При цьому повідомляється, що 19 серпня на переговорах у Голосіївській РДА за допомогою голови РДА Наталії Бондар представники ТОВ "Авеста-Буд" пообіцяли жителям і активістам не проводити ніяких робіт.

"Місцевих жителів, які вночі стали на захист парку, бандити прямо пообіцяли "пригостити свинцем", - написав у фейсбуці журналіст Михайло Погребиський.

За словами активістів, справа про розірвання договору із забудовником зараз розглядається в суді.

Оскільки влада Києва підтвердила легітимність документів "Авеста-Буд" на оренду землі і проведення будівельних робіт у районі Голосіївського парку, співробітники поліції і "тітушки" намагалися перешкодити активістам у цьому.

Нагадаємо, 19 серпня в Голосіївській РДА відбулося засідання з питання правомірності проведення будівельних робіт на земельній ділянці недалеко від урочища "Бичок", прилеглого до території Голосіївського парку. Приводом до слухання послужив конфлікт між керівництвом парку і компанією-забудовником. Документи на оренду згаданої ділянки ще в 2010 році були оформлені на компанію "Авеста-Буд".

Як повідомлялося, в березні забудовника зобов'язали обгородити Голосіївський природний парк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram