ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львові запустили послугу укладення шлюбу за добу

Одружитися за прискореною процедурою можна в аеропорту і на стадіоні.

У Львові запустили послугу укладення шлюбу за добу
Фото: ru.tsn.ua

Міністерство юстиції в п'ятницю запустило послугу "шлюб за добу" у Львові.

Одружитися за новою процедурою можна в трьох місцях: у Музеї народної архітектури та побуту "Шевченківський гай", на стадіоні "Арена Львів", а також у Міжнародному аеропорту "Львів" ім. Данила Галицького, повідомляють на сайті Мін'юсту.

Скористатися новою послугою може будь-яка пара українців. Для цього потрібно зателефонувати або зв'язатися через Інтернет з організаторами, вибрати зручний час, дату, місце і, за бажанням, додаткові послуги та приїхати на церемонію.

"Вартість церемонії варіюється залежно від набору додаткових послуг. Базова ціна у Львові становить від 2000 до 2500 гривень у робочі дні і трохи дорожче у вихідні та на свята. Водночас ми прийняли принципове рішення: якщо шлюб укладатимуть учасники АТО, то ця послуга буде безкоштовною, тобто оплатити потрібно буде лише 85 копійок державного мита", - сказав міністр юстиції Павло Петренко на церемонії запуску послуги.

Львів став п'ятим із шести міст, де вже стартував пілотний проект. Також укласти шлюб за добу вже можна в Сєвєродонецьку, Маріуполі, Одесі та Києві. На початку вересня до цих міст долучиться Херсон.

Херсон стане базовим містом, де одружитися за новою процедурою та отримати легальні українські документи про шлюб зможуть жителі тимчасово окупованого Криму. Для них також буде встановлено пільгову вартість процедури.

За три тижні з моменту запуску сервісом скористалися вже майже 200 молодят.

Нагадаємо, раніше Мін'юст запустив у декількох містах пілотний проект отримання свідоцтва про народження дитини безпосередньо в пологовому будинку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram