ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ спіймала бойовика ІДІЛ з бази Інтерполу

Громадянин однієї з країн Середньої Азії брав участь у бойових діях у Сирії.

СБУ спіймала бойовика ІДІЛ з бази Інтерполу
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України спільно з прикордонниками затримала в Харкові 39-річного громадянина однієї з країн Середньої Азії, якого розшукував Інтерпол за причетність до міжнародної терористичної організації ІДІЛ.

На сайті спецслужби повідомляють, що в листопаді 2013 року чоловік поїхав на заробітки в Російську Федерацію, а згодом переїхав у Сирію, де приєднався до ІДІЛ.

Пройшовши військову підготовку в тренувальних таборах терористів, іноземець став активним членом екстремістського терористичного угруповання і взяв участь у бойових діях.

Напередодні чоловік прибув в Україну, сподіваючись уникнути правосуддя.

Вирішується питання про екстрадицію затриманого в країну, яка ініціювала розшук.

Нагадаємо, в серпні Служба безпеки України спільно з прокуратурою, поліцією і міграційною службою заблокувала кілька транзитних каналів переправлення бойовиків ІДІЛ.

У квітні СБУ повідомила про затримання в Києві п'ятьох іноземців-прихильників "Ісламської держави". На початку червня декількох прихильників ІДІЛ упіймали в Харкові.

Протягом 2015 року спецслужба видворила 25 потенційних учасників ІДІЛ. Шістьох учасників "Ісламської держави", які перебували в міжнародному розшуку по лінії Інтерполу, СБУ затримала для подальшої екстрадиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram