ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

СБУ оголосила підозри у справі про розтрату 9 млн гривень на "Охматдиті"

Кримінальне провадження стосується періоду 2012-2014 років.

СБУ оголосила підозри у справі про розтрату 9 млн гривень на "Охматдиті"
Фото: Макс Требухов

Служба безпеки України і Національна поліція оголосили підозри трьом фізичним особам, які проходять у справі про розкрадання понад 9 млн державних коштів на дитячій лікарні "Охматдит". Про це повідомила прес-служба СБУ.

Їм закидають розтрату (ст. 191 Кримінального кодексу) і зловживання службовим становищем (ст. 364 Кримінального кодексу).

"Протягом 2012-2014 років державне підприємство "Укрмедпроектбуд" отримало з бюджету кошти на закупівлю медичного обладнання та добудову дитячої лікарні. Для реалізації завдань чиновники уклали договір з комерційною структурою ТОВ "Укрпрофмед". Установлено, що за попередньою змовою з посадовими особами бізнесмени штучно завищили вартість обладнання та робіт на 9,2 мільйона гривень", - повідомили в СБУ.

Раніше СБУ заявляла, що в цій справі проходять шість осіб, серед яких - діючий чиновник.

Нагадаємо, що на добудову "Охматдиту" потрібно ще 2,7 млрд грн.

Нагадаємо, 2011 року на території лікарні знесли чотири старі корпуси й оголосили про плани побудувати новий, де мали розміститися десять хірургічних відділень, діагностичне і п'ять онкологічних. Генеральним підрядником проекту стало ТОВ "Укрпрофмед". 2013 року бюджетні кошти закінчилися і будівництво зупинилася на етапі майже готових стін - без даху й оздоблення.

Наприкінці 2015 року було підписано договір з новим генеральним підрядником - ТОВ "Альтіс-Констракшн".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram