ГоловнаСуспільствоЖиття

Аваков заявив про введення в Києві особливого режиму в зв'язку з молебнем

Міністр не хоче, "щоб з молебню зробили провокацію".

Аваков заявив про введення в Києві особливого режиму в зв'язку з молебнем
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про введення в Києві особливого режиму в зв'язку з завтрашнім молебнем, який пройде з нагоди річниці Хрещення Русі поряд з хресною ходою.

Про це Аваков повідомив сьогодні під час брифінгу, пише РБК-Україна.

"Ми вводимо особливий режим у ситуації, пов'язаній із завтрашнім молебнем. Будь-який громадянин може прийти на молебень, природно, і ми забезпечимо його безпеку там", - заявив Аваков.

Так, на місці проведення молебню, який буде проходити поряд з хресною ходою, з нагоди річниці Хрещення Русі 27 липня буде проводитися контроль особистості з метою недопущення громадян інших країн, які можуть стати ініціаторами провокацій.

За словами Авакова, доступ до місця проведення молебню на Володимирській гірці буде проводиться через відповідний контроль безпеки, який включатиме близько 20 рамок-металошукачів. Окрім того, буде проводитися особистий огляд сумок і рюкзаків із метою виключення проникнення зброї і вибухових речовин.

"Крім того, буде проводитися контроль особистості, тому що громадяни України мають право на вільне зібрання, а громадяни інших країн - ні, тож ми не хочемо, щоби з молебню зробили провокацію", - додав Аваков.

Хресна хода УПЦ МП почалася 3 липня на сході України зі Святогірської лаври, а 9 липня - на заході країни з Почаївської лаври. 26 липня, напередодні святкування дня Хрещення Руси-України, учасники обох маршів повинні прибути до Києва. Вони планують зустрітися на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановано урочисте богослужіння.

Спікер ВР Андрій Парубій заявив, що хресну ходу на Київ організував Кремль для дестабілізації ситуації в країні. Правоохоронці пообіцяли не допустити сутичок, а генпрокурор Юрій Луценко заявив, що всі паломники повинні будуть пройти перевірку на металодетекторі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram