ГоловнаСуспільствоПодії

Міноборони розглядає дві версії вибуху на полігоні "Широкий Лан"

На місці події другу добу працює спеціальна комісія.

Міноборони розглядає дві версії вибуху на полігоні "Широкий Лан"
Фото: Алексей Чернышов

Спеціальна комісія, створена для розслідування вибуху на полігоні "Широкий Лан", у результаті якого один військовий загинув і 10 отримали поранення, розглядає дві версії події.

Про це повідомляє офіційний сайт Міноборони.

"Рішенням міністра оборони була створена спеціальна комісія, яка вже другу добу працює на місці події для встановлення причин трагедії. За попередніми даними військової служби правопорядку в ЗСУ, розглядають дві причини вибуху: несправність підривника 120-міліметрової міни або подвійне заряджання", - йдеться в повідомленні.

Висновки за результатами роботи комісії оприлюднять у ЗМІ.

Нагадаємо, 25 липня на полігоні "Широкий Лан" у Миколаївській області під час проведення стрільб вибухнув 120-міліметровий міномет. У результаті вибуху один військовослужбовець загинув, ще 10 отримали поранення. Генеральна прокуратура взяла під контроль перебіг слідства за цим фактом. За даними ГПУ, під час стрільб на полігоні використовувалися міни 1975 року випуску і детонатори 1960 року випуску. У зв'язку із цим слідство як одну з версій розглядало технічну невідповідність боєприпасів установленим нормам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram