ГоловнаСуспільствоВійна

Військові повідомили деталі бою біля Новозванівки

У сутичці загинули двоє військових.

Військові повідомили деталі бою біля Новозванівки
Фото: facebook.com/ato.news

В атаці ворожої диверсійно-розвідувальної групи на позиції сил АТО біля Новозванівки Луганської області загинули двоє із шести загиблих у суботу українських військових.

Як повідомляє штаб АТО, близько 8:20 23 липня військові зі спостережного поста поблизу Новозванівки виявили просування ДРГ противника і відкрили по ній вогонь зі стрілецької зброї. Двоє диверсантів були вбиті і четверо поранені. Під час відступу ДРГ на свої позиції ще четверо окупантів отримали поранення.

Військовослужбовці спостережного пункту забрали тіла загиблих диверсантів. При них знайшли російську зброю, міни і боєприпаси.

"Аби перешкодити діям наших військових, противник відкрив по них вогонь. Зокрема: випустив 25 мін із мінометів 82 калібру і 55 - зі 120-міліметрових мінометів, зробив 70 пострілів з АГС-17, 3 - із СПГ-9, задіяв зенітну установку, 122-міліметрові самохідні установки, а згодом і танк. Ворожі обстріли тривали з 8:40 до 13:50. У результаті загинув один і отримали поранення четверо військовослужбовців ЗС України", - сказано в повідомленні.

Близько 14:10 до наглядового поста сил АТО вийшла ще одна ДРГ противника, яка налічувала до 20 осіб. Наблизившись на відстань до 50 метрів, диверсанти застосували стрілецьку зброю. Українські воїни відкрили вогонь у відповідь. ДРГ відійшла на свої позиції. За даними радіоперехоплення, втрати ворога склали двоє загиблих і п'ять поранених.

Під загрозою артилерійського і мінометного вогню особовий склад спостережного поста відійшов на сусідній спостережний пункт. Після припинення ворожого обстрілу біля 15:45 військовослужбовці ЗСУ повернулися на колишню позицію.

"О 16:15 під час закріплення на спостережному посту і відновлення системи інженерних перешкод група наших військовослужбовців висунулася вперед із метою недопущення раптового нападу противника, де увійшла з ним у вогневий контакт. У результаті бою один наш військовослужбовець загинув і троє отримали поранення. Втрати противника становлять п'ять людей, за даними радіоперехоплення", - підсумували у штабі АТО.

Нагадаємо, в суботу в зоні бойових дій на Донбасі загинули шість українських військовослужбовців, ще 13 бійців отримали поранення. Крім того, вісім військових були контужені. Це одні з найбільших втрат за останній час.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram