ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одеському порту пришвартувався американський десантний корабель

Екіпаж корабля налічує 400 моряків, окрім того на борту знаходяться 500 морських піхотинців

В Одеському порту пришвартувався американський десантний корабель
Фото: Думская

Великий десантний корабель USS Whitbey Island LSD41 ВМС США у суботу пришвартувався в Одеському порту поруч з есмінцем USS Ross, повідомляє Думська.

Зустріти американців вийшов флагман українського флоту фрегат "Гетьман Сагайдачний".

Екіпаж американського десантного корабля налічує близько 400 моряків, окрім того на борту перебувають 500 морських піхотинців. В екіпажі "Росса" близько 350 осіб.

На верхній палубі десантного корабля знаходиться кілька вантажівок, армійських автомобілів, інше устаткування та обладнання.

Фото: Думская

Великий десантний корабель USS Whidbey Island (LSD-41) - досить рідкісний тип бойових кораблів. Його спроектували ще в 1970-х роках, але побудували його і сім наступних кораблів серії за часів президентства Рейгана.

Довжина корабля 190 метрів, ширина - 26, повна водотоннажність близько 16 тисяч тонн. Чотири 16-циліндрові дизелі сумарною потужністю 33 тис. кінських сил можуть розігнати його до швидкості 20 вузлів. Висадку десанту Whidbey Island здійснює за допомогою чотирьох кораблів на повітряній подушці LCAC, які розміщені на його нижній доковій палубі.

Фото: Думская

Кожен такий LCAC несе до 75 тонн корисного навантаження і може взяти кілька автомобілів типу "Хаммер" або один танк М1 "Абрамс".

Також на борту USS Whidbey Island знаходиться кілька десантних вертольотів.

Як повідомлялося у червні, військовий корабель ВМС США "Портер" (DDG 78) увійшов у Чорне море в рамках операції "Атлантична рішучість".

Нагадаємо, у НАТО стурбовані ситуацією з безпекою у Чорному морі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram