ГоловнаСуспільствоВійна

Число обстрілів на Донбасі майже сягнуло 80

Війна знову увійшла в активну фазу.

Число обстрілів на Донбасі майже сягнуло 80
Фото: Макс Левин

За минулу добу російські окупаційні війська 78 разів відкривали вогонь по підрозділах сил АТО, в тому числі із забороненої Мінською угодою зброї. Зокрема, 43 обстріли зафіксовано на Донецькому, 22 - на Маріупольському і 13 - на Луганському напрямках.

Під Миронівським і Пісками Донецької області ворог застосував 122-міліметрову артилерію. 120-міліметрові міномети використовували поблизу Майорська, Нижнього Лозового, Зайцевого, Авдіївки і Луганського. З мінометів калібру 82 мм противник стріляв по Кам'янці, Авдіївці, Пісках, Зайцевому, Троїцькому, Опитному і Невельському. З гранатометів, великокаліберних кулеметів, зенітної установки і БМП окупанти вели вогонь по позиціях військових у Новгородському, повідомляє штаб АТО.

На Маріупольському напрямку неспокійно було в Мар'їнці, Красногорівці, Старогнатівці, де ворог бив по українських захисниках зі 120-міліметрових мінометів. Також міномети калібру 82 мм, гранатомети і стрілецьку зброю противник задіяв у Водяному, а Мар'їнку обстріляв із гранатометів, великокаліберних кулеметів, бронетехніки.

У Луганській області противник вів вогонь зі 120-міліметрових мінометів по укріпленнях сил АТО в Кримському, Новоолександрівці, Троїцькому, а з мінометів 82-го калібру, гранатометів і великокаліберних кулеметів - у Станиці Луганській.

Нагадаємо, за даними журналіста Романа Бочкали, четверо українських військовослужбовців загинули, троє отримали поранення в результаті прямого влучення в ніч на понеділок по позиціях 53-ї окремої механізованої бригади між Зайцевим і Майорськом.

За даними волонтера Юрія Мисягіна, пізно ввечері 18 липня в Луганській області підірвалася БМП з військовими з 93-ї бригади ЗСУ. Після підриву по військових із засідки відкрили вогонь. Загинув командир 9-ї роти, позивний "Оса", і ще один боєць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram