ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львівській області прикордонні собаки склали присягу на вірність Україні

У світі поширена така практика.

У Львівській області прикордонні собаки склали присягу на вірність Україні

Десять німецьких вівчарок з кінологічного центру Держприкордонслужби в Львівській області склали присягу на вірність державі та господареві. Текст символічної присяги від імені собак зачитали офіцери-прикордонники, повідомляє ZAXID.NET.

"Це церемонія складання присяги на вірність державі та господареві. У світі поширена така практика. Звичайно, собака не розуміє цього, але для військового і для кінолога це важливо", - пояснив офіцер кінологічного центру Іван Крихта.

Як сказав Крихта, слова присяги прикордонники скопіювали у колег зі США (U.S. Customs and Border Protection) і переклали їх на українську.

Церемонія складання присяги собаками пройшла вже вдруге. У червні символічну присягу склали 70 вівчарок.

Як зазначається, 16 липня присягу на вірність українському народові також склали 300 строковиків, які будуть проходити військову службу в рядах прикордонників. Усі собаки будуть працювати зі срочниками на кордоні. Після закінчення служби, строковики зможуть взяти зі собою вівчарку на службу в той регіон, де продовжать роботу.

Кінологічний навчальний центр Держприкордонслужби - єдиний в Україні, де навчають прикордонників працювати разом зі собаками для пошуків людей, зброї, боєприпасів, вибухівки та наркотиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram