ГоловнаСуспільствоЖиття

Затримано підозрюваного в розтраті 10 млн грн екс-директора Дніпропетровського облавтодору

Екс-чиновника затримали під час повернення в Україну з Польщі.

Затримано підозрюваного в розтраті 10 млн грн екс-директора Дніпропетровського облавтодору
Фото: http://www.mukachevo.net/

Слідчі прокуратури Дніпропетровської області і співробітники Національної поліції затримали колишнього директора держпідприємства "Дніпропетровський облавтодор", якого підозрюють у розтраті близько 10 млн грн бюджетних коштів, виділених на ремонт доріг.

Про це повідомляє офіційний сайт облпрокуратури.

Затримання відбулося в п'ятницю, 15 липня, під час повернення екс-чиновника в Україну з Польщі.

"Вказана особа як директор підприємства протягом 2013 року допустила розтрату держкоштів у розмірі близько 10 млн грн, які мали піти на ремонт доріг у Дніпропетровській області", - йдеться в повідомленні.

Йому інкримінують розтрату майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 Кримінального кодексу). Санкція статті - позбавлення волі від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років із конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

У прокуратурі не називають імені затриманого, але з відкритих джерел відомо, що у 2013 році директором ДП "Дніпропетровський облавтодор" був Андрій Костюченко.

Нагадаємо, в червні голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко повідомив, що в області вже відремонтували близько третини доріг. Усього по регіону заплановано відремонтувати 2,8 млн кв. метрів доріг. На це з бюджетів регіону всіх рівнів буде виділено 1,5 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram