ГоловнаСуспільствоПодії

Бійця "Торнадо" посадили на шість років за зґвалтування

Жертвою стала жителька Луганської області.

Бійця "Торнадо" посадили на шість років за зґвалтування

Новопсковський райсуд Луганської області визнав колишнього міліціонера роти патрульної служби "Торнадо" винуватим у зґвалтуванні і засудив до шести років в'язниці.

Як повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос у фейсбуці, в червні 2015 року підсудний на території Новопсковського району Луганської області катував, а потім, погрожуючи гранатою, зґвалтував, у тому числі в збоченій формі, місцеву жительку.

Екс-міліціонера визнали винуватим за ч. 1 ст. 127 (катування), ч. 1 ст. 152 (зґвалтування, в тому числі неприродним способом), ч. 1 ст. 153 (задоволення статевої пристрасті неприродним способом із застосуванням фізичного насильства) і ч. 1 ст. 263 (зберігання боєприпасів без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, рота "Торнадо" з грудня 2014 року по червень 2015 року охороняла громадський порядок у кількох населених пунктах Луганської області. У червні 2015 року військова прокуратура затримала вісьмох членів роти, а потім ще кількох бійців. Їм інкриміновано тяжкі злочини, в тому числі зґвалтування.

Про винесення вироків затриманим досі не повідомляли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram