ГоловнаСуспільствоЖиття

У підозрюваних у вбивстві Бузини Медведька і Поліщука примусово взяли зразки ДНК (оновлено)

Поліція затримала двох чоловіків, які перешкоджали діям правоохоронців.

У підозрюваних у вбивстві Бузини Медведька і Поліщука силою взяли зразки ДНК.

Як повідомляє кореспондент LB.ua з-під будівлі прокуратури м. Києва, Медведька і Поліщука намагалися затримати, але адвокатам удалося відбити своїх підзахисних і кудись відвезти.

Крім того, затримано двох активістів, які приїхали підтримати Медведька і Поліщука - Сергія Бондара (боєць полку "Миротворець") і Олексія Черняка. Вони перебувають у Голосіївському районному відділенні МВС і заявляють, що їх також побили під час затримання.

Фото: Макс Требухов

Оновлення. У прес-службі Генпрокуратури підтвердили примусовий відбір ДНК у Медведька і Поліщука на підставі рішення Печерського райсуду.

"Проведення цієї слідчої дії зумовлене тим, що підозрювані неодноразово відмовлялися повторно надати біологічні зразки на експертне дослідження", - наголошено в повідомленні на сайті ГПУ.

Водночас, на думку слідчих і процесуальних керівників у кримінальному провадженні, попередній відбір зразків ДНК, який проводили слідчі Національної поліції, відбувся з порушеннями вимог КПК, на чому також неодноразово наголошувала і сторона захисту.

"Зазначимо, що процедура відбору зразків відбулася в присутності адвокатів Медведька і Поліщука, з дотриманням вимог КПК України і забезпеченням прав і свобод підозрюваних. Слідчі дії були задокументовані і здійснювалися в присутності понятих і за допомогою відеофіксації", - наголосили в Генпрокуратурі.

Оновлення. У поліції пояснили, що Бондара і Черняка затримали за те, що перешкоджали діям правоохоронців, а також пошкодили службовий автомобіль, повідомляють сайті столичного управління Нацполіції.

"Працівники спецпідрозділу, за запитом прокуратури міста Києва, забезпечували правопорядок під час проведення слідчих дій у рамках кримінального провадження за фактом убивства Олеся Бузини. Після завершення слідчих дій спецназівці сіли в службовий автомобіль, щоб вирушити до місця постійної дислокації. Однак невідомі спочатку перешкоджали руху автомобіля, а потім пошкодили транспортний засіб (прокололи шини, - ред.)", - ідеться в повідомленні.

У результаті двох учасників конфлікту доставили в Голосіївське управління поліції. З'ясувалося, що один із них - помічник адвоката, інший - діючий співробітник поліції. Зараз із ними спілкуються слідчі, які після проведення перевірки дадуть правову оцінку їхнім діям.

В управління поліції також прибули народні депутати і група підтримки затриманих.

Нагадаємо, Олеся Бузину застрелили 16 квітня 2015 року поряд з його будинком.

За підозрою в його вбивстві було затримано двох колишніх бійців АТО - Дениса Поліщука й Олександра Медведька. Їхні ДНК виявили на речах, кинутих неподалік від місця злочину.

Після кількох місяців у СІЗО суд відпустив Медведька і Поліщука під домашній арешт. Згодом суд замінив для Поліщука цілодобовий домашній арешт на "нічний".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram