ГоловнаСуспільствоВійна

Турчинов: Росія активізувала кібершпигунство проти України

Секретар РНБО вважає, що кожен такий випадок "має отримати активну і асиметричну відповідь"

Турчинов: Росія активізувала кібершпигунство проти України
Фото: Пресс-служба СНБО

Сьогодні відбулося засідання Національного координаційного центру кібербезпеки під головуванням секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова.

Про це повідомляється на сайті РНБО.

За словами Турчинова, аналіз матеріалів, які надійшли від розвідки, "дає підстави стверджувати, що Російська Федерація активно проводить агресивну політику не тільки на фронті на сході України, а й у кіберпросторі, що є елементом "гібридної" війни проти нашої держави".

"Актуалізуються й інші кіберзагрози, зокрема зростає кіберзлочинність і активізується кібершпигунство", - зазначив секретар РНБО. При цього він нагадав, що ці проблеми покликана вирішити нещодавно ухвалена Стратегія кібербезпеки України.

За словами Турчинова, Національний координаційний центр кібербезпеки має стати системоутворювальним елементом всієї системи кібербезпеки і кіберзахисту нашої країни.

"До складу Центру увійшли представники ключових державних органів, які відповідають за всі питання протидії широкому спектру кіберзагроз", - сказав він.

Турчинов наголосив на важливості впровадження чіткої спеціалізації державних суб'єктів забезпечення кібербезпеки.

"У стислі терміни ми повинні провести огляд наявних сил, засобів і можливостей нарощування потенціалу реагування відповідних держорганів. Має бути чітко відпрацьований механізм взаємодії та інформаційного обміну суб'єктів кібербезпеки у разі виявлення кібератак і кіберінцидентів", - додав він.

"Особливу увагу буде приділено процесу обробки інформації, виробленню дієвих механізмів оперативного реагування на загрози", - додав Турчинов, зазначивши, що кожен виклик, що надходить із кіберпростору, "має отримати активну й асиметричну відповідь".

Нагадаємо, в лютому Міненерговугілля відзвітувало про проведену роботу з розслідування кібератаки на українські обленерго, яка сталася наприкінці минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram