ГоловнаСуспільствоПодії

У Дніпропетровській області заарештували двох поліцейських за тортури затриманого

П'яного чоловіка били кілька годин.

У Дніпропетровській області заарештували двох поліцейських за тортури затриманого

У Дніпропетровській області двох працівників поліції взяли під варту за тортури і побиття затриманого.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

У лютому 2016 року у Верхньодніпровське відділення поліції в Дніпродзержинську (зараз - Кам'янське) потрапив громадянин в стані алкогольного сп'яніння. Капітан поліції не знайшов у цього чоловіка документів і почав з'ясовувати його особу побоями. Він завдав чоловікові щонайменше п'ять ударів ногами по тілу.

Потім капітан разом майором поліції вирішив вибити з потерпілого заяву про відсутність претензій. Правоохоронці гумовим кийком завдали чоловікові численних ударів по голові і тілу.

"Потрапляння крапель крові на аркуш паперу під час написання заяви ще дужче обурило працівників поліції, в результаті чого вони кілька разів ударили потерпілого обличчям об стіл. Тортури затриманого з метою створення штучних доказів законності своїх дій тривали кілька годин", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронцям обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, їм пред'явлено підозри за ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) і ч. 2 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) КК України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram