ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд після скарги на продовження арешту Краснова перенесли на 19 липня

Причиною вказано "недоставляння підозрюваного з Київського слідчого ізолятора до Апеляційного суду міста Києва".

Суд після скарги на продовження арешту Краснова перенесли на 19 липня
Фото: Сергей Нужненко

Апеляційний суд Києва 5 липня переніс засідання з розгляду скарги голови громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова на утримання під вартою, повідомляє Радіо Свобода.

Згідно з повідомленням прес-служби суду, засідання перенесли "в зв'язку з недоставленням підозрюваного з Київського слідчого ізолятора до Апеляційного суду міста Києва".

19 липня засідання заплановано на 11:30.

Як вважають в прес-службі "Азова", Краснова повинні були звільнити негайно в залі суду 24 червня, але замість цього йому продовжили арешт. Прихильники активіста, які об'єдналися в "Комітет визволення Краснова", повідомили, що на засіданні 5 липня включили відеозв'язок із заарештованим, але в подальшому прийняли рішення відкласти суд.

Краснова затримали 28 лютого. За версією СБУ його завербувала Росія і він планував влаштувати вибухи біля держорганів. 22 березня Краснова заарештовано за рішенням Шевченківського районного суду Києва.

10 травня Краснов припинив голодування на 28-й день, після того, як його оголосив. Згідно з його заявою, зробив це, враховуючи заклик, який отримав від Героя України Степана Хмари і народних депутатів Ігоря Мосійчука та Андрія Лозового. Краснов уточнив, що таке рішення він прийняв також через загрозу застосування до нього "каральної психіатрії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram