ГоловнаСуспільствоЖиття

У Вінницькій області намагалися захопити елеватори "Олейни"

Компанія Bunge повідомила про спробу рейдерської атаки.

У Вінницькій області намагалися захопити елеватори "Олейни"
Фото: Макс Требухов

Транснаціональна компанія Bunge піддалася спробі рейдерського захоплення двох елеваторів у Тростянці та Демківці у Вінницькій області.

Про це повідомив директор юридичного департаменту Bunge Олег Бігдан, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ситуація з якою ми зіткнулися, стала нам відома буквально тиждень тому ... Рейдери створили паралельну реєстрацію, що могло перешкоджати нашій поточній діяльності. Ми звернулися зі скаргою до Міністерства юстиції. Ми розуміємо, що це регіональні, місцеві ділки, але маємо справу в цій ситуації з реєстратором, який здійснив незаконні дії", - розповів Бігдан.

Він також зазначив, що майданчики, якими компанія оперувала останні п'ять років, торік також піддавалися спробам фізичного захоплення.

За словами міністра юстиції Павла Петренка, держреєстратор відкрив новий розділ у реєстрі і зареєстрував власність Bunge за новим власником.

"Реєстратор здійснив величезну кількість порушень, комісія швидко задовольнила скаргу і повністю відключила цього реєстратора від реєстру", - повідомив він.

Міністр також повідомив, що з 1 січня 2016 року набули чинності закони, що дозволяють розглядати скарги в сфері держреєстрації в адміністративному порядку за спрощеною процедурою. Створено комісію з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації при Мін'юсті.

"За всіма реєстраційними діями, здійсненими після 1 січня, у нас є повноваження приймати скарги і направляти їх у комісію. Реєстраційні дії, які проводилися до 1 січня 2016 року, є предметом судового розгляду, - зазначив міністр.

Він також додав, що в комісію можна звертатися впродовж 30 днів із моменту здійснення реєстраційної дії.

Мін'юст також планує найближчим часом створити послугу інформування уповноваженої особи компанії SMS-повідомленням, якщо були подані документи про зміну власності або учасників компанії.

Bunge є провідною світовою компанією, що працює в сфері агробізнесу та продуктів харчування. Здійснює діяльність більш ніж у 40 країнах світу. Кількість її співробітників сягає майже 35 тис. осіб.

Bunge займається закупівлею, продажем, зберіганням олійних і зернових культур, переробкою олійних, виробництвом цукру і етанолу з цукрової тростини, переробкою пшениці, кукурудзи і рису для виготовлення інгредієнтів, що використовуються компаніями-виробниками продуктів харчування; продає добрива в Південній Америці.

Основними активами Bunge в Україні є Дніпропетровський маслоекстракційний завод, що виробляє рафіновану соняшникову олію під ТМ "Олейна", "Розумниця", і дочірнє підприємство з іноземною інвестицією "Сантрейд" (Київ) з елеваторами в низці регіонів України. Крім трейдингу зерном і олією, компанія також здійснює торгівлю засобами захисту рослин, насіннєвим матеріалом.

Нагадаємо, в січні депутат Ради Георгій Логвинський заявляв про рейдерську атаку на кіровоградське агропідприємство "Асоціація "Південна", в результаті якої зі складів компанії зникло понад 4 тис. тонн продукції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram