ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд забрав у родичів Шуфрича 6 гектарів землі в Обухівському районі

Більш ніж 1,5 га від загальної площі земельних ділянок покриті водою.

Суд забрав у родичів Шуфрича 6 гектарів землі в Обухівському районі
Фото: Макс Требухов

Обухівський районний суд повернув у державну власність 6 га земель водного фонду вартістю 68 млн гривень у Київській області, які незаконно належали родичам депутата Верховної Ради.

"Встановлено, що Обухівська районна державна адміністрація у 2009 році за рахунок земель водного фонду передала у власність трьом громадянам земельні ділянки для ведення особистого господарства, які надалі через низку цивільно-правових угод були придбані родичем народного депутата України", - повідомляють на сайті прокуратури Київської області.

Спірні земельні ділянки розташовані на 11-12-му кілометрі так званої Великої дамби, у смузі між дамбою і руслом річки Дніпро. Крім того, встановлено, що понад 1,5 га від загальної їхньої площі покриті водою.

Фото: gp.gov.ua

Відповідно до чинного законодавства землі водного фонду не можуть передаватись у приватну власність.

"З огляду на викладене, суд підтримав позицію прокуратури і повернув державі з незаконного володіння зазначені землі", - йдеться в повідомленні.

За інформацією джерела "Українських новин", дані землі перебували в незаконному володінні родичів депутата Нестора Шуфрича. Нагадаємо, Шуфрич задекларував у 2015 році 15 893 038 гривень доходів, 7 земельних ділянок, 2 житлові будинки, 9 квартир і 3 автомобілі.

У липні 2015 року суд повернув у держвласність 37 га землі в акваторії Канівського водосховища, які незаконно належали батькові Шуфрича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram